Aqvakul

Jag var på Aq-va-kul igår. Bara namnet, ack vad kul!
Jag gick upp på relaxavdelningen. Jag var där i en och en halv timme och såg inte en enda människa av samma kön. Bara män. Män som badade bubbelpool och män som ångbastade. Män som slappade. Jag funderade på varför men klarade inte att lista ut något svar. Kaske för att jag blev lite yr i ångbastun.
Det var en konstig upplevelse, som att jag var en inkräktare i deras land, ett eget land. Dom tittade lite konsitgt på mig, granskande, undrade nog vad jag gjorde där, funderade på om jag kommit fel. Kanske tänkte dom att det var en konstig varelse som kommit till deras land, med en dräkt som täcker halva kroppen. Som har långt hår och luktar blommor. Det var ett nyfiket och inbjudande folk. Dom godkände sin nya invånare snabbt, flyttade från sin plats i bubbelpoolen så att jag skulle få plats och så.


Filmquiz

Ikväll ska Helena och Selma på filmquiz. Varje tisdag tar vi varsitt glas vin och sitter med alla andra nördar på stiliga Moriskan i Malmö och svarar på filmfrågor. Idag ska vi komma på ett stående lagnamn, det måste varje professionellt lag ha. Min hjärna står still, det enda som upprepas är Helle&Selle, bara för att jag sagt att vi i vart fall inte ska heta det.



Jag stänger av hjärnan och går till SATS en stund istället. Där jag igår blev anställd igen, gött att vara tillbaka!


I helgen

I helgen såg vi Apornas planet - (r)evolution.
Jag var inte så upplagd på det. Mästarens Midnight in Paris lockade mycket mer. Jag här väntat länge på Woodys hysteri, neuroser, ångest och snabba repliker. Och ångest fick jag, men i regi av Rupert Wyatt. Vi strutar nu i storyn (forskare söker cure for alzheimers, testar på schimpanser som blir intelligenta, uppfostrar egen scimpans som går överstyr, apornas intelligens växer med starkare mediciner och ett slut som gör att denna aphistoria kan pågå ett bra tag på biograferna) som egentligen är aptrist och fokuserar på det psykologiska.  



Apan som kommer hem till forskaren och uppfostras med honom knyter såklart an till forskaren. Apan skyddar sin uppfostrare, känner skuld och skam när han gör fel vilket får mig att tänka på att djur inte är så olika oss människor när det gäller relationer. Vilket får mig att tänka på detta klippet.

Det gamla vanliga restaurangproblemet

Igår hände något märkligt på vår kvarteskrog här på Möllan. Vi beställde och servitören ursäktade sin tafatthet med att han var ny. Efter en halvtimmes väntan säger han att torsken som jag beställt skulle ta en jädra tid att laga till, så jag ändrade snabbt min beställning till halloumisallad.
Efter en timme går jag med bestämda steg till servitören (med påbackat mod från sällskapet) och säger att vi inte hinner vänta längre, vi ska vidare på Cabaret. Kocken gör er mat nu! hojtar han. En kvart senare alltså EN TIMME OCH EN KVART efter beställning kommer maten, till oss TVÅ personer. Då säger jag att det är oacceptabelt att behöva betala fullpris för detta när jag inte blivit informerad om försening vid beställning. Den tafatte servitören säger ja och amen. Ni ska inte betala menar han och säger åt oss att säga det till kvinnan i baren. När jag upplyser kvinnan i baren om detta blir hon besynnerligen upprörd och ropar högt samtidigt som hon slår i glasen.
"Då får väl jag betala för er mat då!!"

Och ändå sitter jag med en känsla att det är jag som varit orimlig.




Sweet honey

Oh, det ändå bästaste fyndet från igår var detta


Honeycomb är honugen från himlen som man äter med sked. Trodde att jag skulle behöva vänta på den en månad till men det visade sig att också Allfrukt i Malmö har det mesta världen har att erbjuda.

Loppis

Idag har vi varit på loppis på IKEA. Ja, en stor loppis på IKEA:s parkeringsplats. Det enda jag köpte var babykläder till random babys. Jag kunde inte låta så nu sitter jag här jeansskjorta, manchensterklänningar, och hänglsebyxor i stl 86.
Sen åkte vi till Emmaus och S kom med en röd klänning som var mycket vacker men som jag antog skulle vara ful på mig. Bara prova den sa S, och då gjorde jag det. Jag var lite spänd, den kunde ju passa även om den såg ut att vara i minsta laget. Jag drog ner dragkedjan, steg i det röda tyget och drog långsamt upp dragkedjan och såg hur klänningen formade sig längs kroppen. Lycka!
Det var sydd för mig, för just min kropp, just idag. 100 spänn dessutom. Taget sa jag till S och gick också ut från affären med en Busneljacka för en struntsumma.
Min farmor hade en likadan Busnel och jag minns att jag tyckte den var stilig. Jag vet inte vart den tog vägen när hon dog, känske slängd, kanske hos en kusin. Men nu har jag en egen och även om den inte är farmors så kan jag nästan låtsas det. Den är lite stor men jag ska ju ha den till jag blir 70 och lika tjock som hon.

The new black

Igår eftermiddag innan jag skulle gå hem städade min excentriska kollega Anna i sitt rum. Hon knackade på min dörr och sa på bred skånska.
Heeleeena, då mååoste se detta!

           

Det sjuka är att hon visade upp ytterligare ett omslag med en liknande äldre man med vitt skägg, snälla ögon, vitt hår och rynkor. Jag hittade inte omslaget på flugan nätet bara.

Om inget, om allt

Filip och Fredrik har vuxit till att bli något av favoriter för mig (älskar att dom på någon marknad i Färjestaden snappade upp att en kvinna hade byxor från Storckens i Gnosjö på sig och slängde sig i bilen för att åka till Gnosjö) men jag gillar dom inte förbehållningslöst. Till exempel så har deras nya Breaking News en del brister kan jag tycka.






Men vad mysigt det är ändå. Att komma hem vid tio-tiden, sätta på tv:n och höra vad som skett under dagen, lite lätt sådär. Skrota hemma och lyssna. Som Förkväll som också var ett magnifikt program. Laga kvällsmat och i bakgrunden lyssna på lite mode, musik, intervjuer och matlagning.
Det som inte handlar om något, och som handlar om allt.


RSS 2.0