Monday morning

Jag trodde jag var smart nog att ha sparat lite bröd och pålägg på jobbet sen i fredags. Jag trodde att jag åtminstone skulle få en måndagsvärdig frukost. Nu sitter jag här med en kaffe utan mjölk och ett kokt ägg.


Söndag

Herregud vilken aktiv dag det blev idag då. Först en halv fjälltur, sen fiske och sist men inte minst en spontan golfrunda. Eftersom mina golfrundor kan räknas på ett finger var slagen uner all kritik. Tjejslagen från brännbollen speglades liksom av sig till golfbollen.





 

Mascarpone

Nu tänkte jag laga en tårta. Så här ser det ut i mitt kök om en timme.



Skriv upp det på era nagelband.


Eurovision

Jaha ja. Jag kanske är lite efter men jag fick precis reda på att det inte blir någon Eurovision för Sverige. Då känns det skönt att inte bry sig om den tävligen så mycket längre. Annat var det förr när jag stod på mormors vind med micken i handen och dansade till Sandra Kims "j'aime la vie".






Eftermiddagsdip

Jag fick skippa morgonyogan idag. Mitt sällskap upp på fjället igår gav allt. Jag kämpade på, hela tiden 100 meter bakom, och idag tar baksidan av låren ut sin hämnd över vad jag utsatt dom för.
Well, nu ska jag sluta känna efter och återgå till att tänka på det jag längtar efter mest av allt precis just nu. En köttbullesmörgås.



I kylen ligger en påse morötter...

Fjäll på kväll

Igår kväll, efter jobbet, tog jag mig upp på den här lilla toppen.



Mycket tjusigt i kvällssolen.






Änglagård

Jag borde kanske tipsa om nya filmer men varför det när det finns filmer som Änglagård! Igår sågs den igen för första gången i år (om man inte räknar med klipp på youtube) och den var om möjligt bättre än vanligt. Bara titeln, Änglagård...
Endast någon som kommer utifrån kan fånga upp alla dessa igenkännande, subtila, svenska-bygden-detaljer. Det vackra ljuset och de fantastiska skådespelarna ska jag inte ens gå in på.



Du skulle stoppat här Colin.

Victoria

Ok, jag gjorde precis quizet "kronprinsessan Victoria, vad vet du om vår blivande statschef?" (jag är officiellt en nörd) på svenskans hemsida. Jag fick svara på frågor som "i vilken sport kom modellen Victoria Silvstedt tre i junior-SM 1993?" och "i den romerska mytologin heter segergudinnan Victoria. Men vad heter hon i den grekiska mytologin?".
Klart som tusan att jag fick 8 av 10 rätt då!



Om svenska dagbladet använder dessa resultat till att se hur mycket svenska folket kan om kronprinsessan eller för att se hur omtyckt hon är, är resultaten gaaanska missvisande.

Dacing on my own

Robyn har liksom varit med i periferin hela ungdomen med små snabba minnesvärda inspel här och där. Nu har jag fallit som en fura för henne. Den här gången är det på allvar och för alltid. Dancing on my own är fantastico och även hon rör sig lite konstigt i videon är det supersnyggt. Jag är fortfarande irriterad över att jag inte fick se henne som förband åt en alldeles för splittrad Madonna i somras.



Yes, I really want you.




Annandagen

Nog för att 6:te juni är nationaldagen men var det inte en hädelse att ersätta den som helgdag med just annandag pingst. Det finns ett skimmer över påsk och pingst som jul och midsommar inte ens har tillsammans.
Tur att norrmännen fattat att både nationaldagen och annandag pingst kan vara röda.



Happy holidays! 

Överföring

Jag tror att det finns en person som övefört känslor på mig igen. Jag vet inte än om jag är superkänslig och hypermotaglig för andras känslor eller om den personen är expert och borde ha guiness rekord i att överföra dem.
Hur som helst, känsla som jag har är inte min. Den blev kvar. Den är din.



f.u.c.k.


Feber

I tillstånd av feber och migrän står inte matlagning högst upp på listan. Eller mat överhuvudtaget. Istället för ingefärsavkok med citron (som jag hört ska hjälpa) och knäckebröd hade egentligen vad som helst varit gott.





Jag tar det som ett friskhetstecken att åtminstone tänka på mat.


Maslows behovstrappa

Jag håller inte ens längre koll på hur många som ställt frågor till mig om Maslow`s behovstrappa den senaste tiden. Varför kan man undra.



Som jag har förstått det befinner sig de flesta av oss på flera steg samtidigt men prioriterar för stunden ett av dem. De låga trappstegen ska vara mest möjlig tillfredsställda innan vi klättar uppåt. Jag kanske ska tillägga att teorin fått störst genomslagskraft inom marknadsföring (att skapa behov) och motivationsarbete.


Ögonmask

Kul att nytt folk hittat hit!
Galet vad ljust det har blivit på nätterna. Och det är ju sweet, men min ögonmask från Singapore Airlines anno 2002 har blivit lite sliten i kanterna och åker av hela tiden. Ska man fästa den med hårnålar då?



Eller kanske bara köpa en ny.




Weekday

När jag var i Göteborg var Zara, Top Shop, Weekday och Monki givna val. Detta fick bland annat följa med mig tillbaks till Norge även om mamma tyckte att det var alldeles för naket.


Jag fick dessutom med mig vandringskängor där tyngd, slitstyrka och bekvämlighet gick före design.


Svensk nypotatis

I lördags fick vi tag på årets första nypotatis. Trots det helt sjuka priset kunde jag inte motstå och på söndagen lagades det sill och potatis. Min favorit genom livet! Simpelt, traditionellt, underbart.



Den finaste middagen man kan få.


La vacación

Ledighet har inneburit massa tid med familj, fiske, restaurangbesök, filmkvällar, matlagning och mitt livs första 17de maj-firande i Oslo






Som efter alla bra helger skriker kroppen efter sömn och halsen för att den svider.


Gårdagen

Igår var det späckat schema för att ta igen de senaste tre månaderna i Göteborg.
- ompackning från vinterkläder till mer färgglatt
- frukost med en höggravid C på Bisquit
- stötte ihop med härliga Emy på yogan med P på Kungsgatan
- salladslunch och brudtärneklänningsletande med M
- presentshopping i favoritbutiken Grönbergs, det tog exediten 15 minuter att slå in ett fat
- shopping i ösregn; det är omöjligt att hitta snygga OCH funktionella vandringskängor
- snabbuppdatering med en glad John som också är påväg västerut
- middag/inflyttningsfest med A och A
- landvetter för att hämta bror



Idag har dagen börjat med cupcakes från Hummingbird, det bådar gott...

Reseval

Efter massa velande bokade jag precis en resa till solen, värmen, samtalen, kortspel i skuggan, plöjande av böcker, recensioner av böckerna, badkast med liten Sabina, glass, kvällsromenader och bikinis som trängs på tork på balkongen. En resa som jag vet precis hur den kommer att bli, förutsägbart och ensidigt men alldeles, alldeles underbar.



Universum bestämde sig genast för att bekräfta mitt val med att ge mig ösregn hela min lediga onsdag. 


GANT

Jag vet inte om det är en längtan till New York eller om jag helt enkelt är trött på lägenheten men GANT:s inredning inspirerad av amerikansk östkust är för tjusigt.


Matens inverkan

Ibland rymde jag hemifrån när jag var liten. Jag gick 100 meter från huset till en plats där det växte liljekonvaller. Där var jag tills pappa ropade att det var mat. Då sprang jag hem.



Det gör jag fortfarande.



Göteborg

Längtan till Göteborg är stor.



Snart ses vi!


Orangino

Jag måste ju tipsa om ett helt fantastiskt spel som jag spelade nu på förmiddagen. Det kan vara ett spel för att lära känna varandra bättre eller för att se hur bra man redan känner varandra eller för att får syn på hur man uppfattas av andra...
Det går i stort sett ut på att gradera olika egenskaper från 1-4 och sedan knappa in poäng om andra graderat lika. Mycket spännande och det kan väcka både intressanta funderingar och givande diskussioner.



Orangino. På grund av abstinens tänker jag nästa vecka ägna jag mig åt På spåret -spelet.

Gårdagen

Igår vaknade jag en timme före väckarklockan, trött men omöjligt att somna om. Sen gick jag till jobb 1, sen till jobb 2 och till slut till jobb 3. Sen handlade jag mat eftersom kylen gapar tom och åkte hem och duschade. Där kunde dagen tagit slut och varit allmänt tråkig, men inte.
En fin person kom förbi med årets första jordgubbar och plötsligt förvanlades en tröttsam torsdag till en dag att minnas.



Åh, så gott!


Norges pärlor

Nästa gång du funderar på att dra till en stad i Norge, skippa Oslo och åk till Stavanger eller Trondheim. I den ordningen.




Vackert!


Traumabehandling

Fat med halvätna äppelpajer, tekoppar och kaffekoppar står lite varstans i rummet. Grupper om tre personer sitter utspridda i salen. Det viftas med fingrar framför varandras ögon, försöker följa fingrarna med blicken, händer klappar på lår och axlar och alla pratar lite i mun på varandra Det är bara ett rum fullt av psykologer som lär sig behandla trauman.



Nu är kursen slut och jag och min slitna själ (just ni är vi delade) ska tillbaka till verkligeheten.


Ambivalens

Hjärnan vill sova men hjärtat vill vara vaken.
Jobbigt.


Kursen fortsätter

Dagen i sammanfattning:
- nyhetsmorgon
- yoga
- färsk frukt, granola och cappuccino till frukost
- föreläsning som håller mig koncentrerad utan kaffe i 5 timmar
- kockar som lagar min lunch framför ögonen och erbjuder ett dessertbord som skulle gjort Marie Antoinette avundsjuk
- bearbetning av 15 år gammalt trauma
- bearbetar T:s trauma med hjälp av bilateral stimulering
- snabb men effektiv shopping
- middag med härliga gamla och nya vänner



Tres bien!



EMDR

Är på kurs i Trondheim. EMDR är på schemat i tre dagar och jag behöver nypa mig själv i armen för att förstå att jag har ett så fantastisk jobb.





Trondheim street art, nice!


Trondheim

Anländer till Trondheim, det haglar och allt är stängt.
Gröna tankar för oss mot mysig lunch framför brasa, kaffe och choklad, gymhäng (med betoning på häng), italiensk middag med förlösande samtal och drinkar med spontana människor.







Nu, ut på stada efter Norges bästa frukost.




RSS 2.0