Come fly with me

Den senaste tiden har jag suttit i ett plan mest hela tiden, alltså flygit en hel del. Man blir aldrig så irriterad och aldrig så glad över små, subtila vänliga gester som i ett flygplan. Kvinnan som sitter bakom och tjuter och andas som en galning när det är lite turbulens vill jag inget hellre än klubba ner. Tjejen som sitter bredvid i flygstolen och bjuder på choklad vill jag inget hellre än ge en stor kram. Mannen som läser "mindfulness i vardagen" vill jag inget hellre än erbjuda en terapitimme. 
Förresten, på planet från Oslo till Köpenhamn beklagade flygvärdinnorna över att de inte kunde erbjuda någon servering eftersom de var för få i personalen...
Jaha, men vad gör ni om det händer något då?? SVARA!! 


VM

Igår åt vi pizza, jordnötter, drack öl och såg Spanien - Portugal. Fotbolls-VM är kul på många sätt. Förutom fotbollen kan man fundera på varför planen är mörkgrön/ljusgrön-randig, hur kallt det egentligen är att spela i shorts mitt i vintern, varför i helsike värdländerna för detta sportevent ska få tillskickat miljontals kondomer, varför spelarna med långt hår inte sätter upp det istället för att ha dom där konstiga smala Zlatanbanden trädda över huvudet ellerom spelarna på förhand bestämmer vem dom ska byta tröja med efter matchen...




VM - mer än bara fotboll

Rummy

För att ha varit på semester har jag använt hjärnan sjukt mycket. Läst och läst, men framförallt spelat Rummy.
Det är som ett kortspel (fast utan kort och med brickor istället) där man ska bli av med sina brickor genom att skapa kombinationer av andra spelares kombinationer. Som Alfapet med siffror typ.
Jaja, spelnördar, något att införskaffa för sommaren.



Thinking is power.



Lika som bär

Min franska vän Philippe var hos mig på besök. I min hall hänger ett foto på kungaparet, i yngre version.
Philippe tittade på kortet och sa "du är ganska lik din mamma". Jag såg på honom och log och sa "du är tokig" samtidigt som jag förstod att han inte skojade. "Alltså, det är Sveriges drottning", sa jag.  "Man kan inte veta allt", sa Philippe. Så sant som det var sagt.



Lika som bär.

Bol

Tillbaka efter minisemester på efterlängtade ön. Same same som när jag var med sist men ändå så himla annorlunda. Hallå, detta året var det lunch i skuggan istället för solen och lägenheten ville man för en gångs skull faktiskt vistas i!



Tiderna förändras!

Andas ut

Sedan sist:
- glömt plattan på 5:an på spisen i 13 timmar. Nu är det bevisat att jag är patologiskt tankspridd
- påmint L att alltid kolla spisen när jag använt den
- varit på fjälltur
- crazy sunday med J
- lekt haj med Sixan
- badat, badat, badat
- frenestiskt dansat salsa med oerhört duktigt folk, efter 3 månader i ofrivillig exil från drogen
- upplevt att benen kan gå som Snurre Sprätts på morgonjoggen trots att dom kändes som Forrest Gumps stålben i sängen

Nu ska jag duscha och fixa till mig innan stormiddagen som vankas här i Bol om en timme!


Djupt andetag

Drar in luft i lungorna och håller andan ett tag.

Why?

Ibland förvånas jag över hur principlös jag är. Efter att hört talas om att en första SATC-film skulle göras var jag skeptisk. Jag tyckte såklart att den var urdålig och att de borde varit nöjda med att istället producerat världens bästa serie. Nu när en uppföljare kommit VET jag att den om möjligt kommer vara ännu sämre. Trots det längtar jag lite, lite till imorgon när jag ska se den.



Hur är det möjligt. Man frågar sig gång på gång.

Sommargul

Jag vill ha ett par gula jeansshorts med hög midja men var tusan ska jag få tag i dom?



Problem alltså.

Semester

Sommarplaner håller på att planeras. Fiske, kajak, spontana besök, bilåkning, tält, vandring och bad står på min önskelista i år.












Gnagdag

Klockan är strax över nio och dagen suger. Eller suger är att ta i, det känns mer som att någon gnagt lite på dagen. Det är ungefär samma känsla som när solen strålar ute och när man har gjort iordning picknickkorgen, tagit på sig bikinin och går ut till cykeln så är det 1000 moln på himlen. Störande som fan.


Vouge

Snart lunch och bläddrar snabbt förbi och ser dessa bilder på ett modejobb i Vouge Paris och tycker att settningen är skitsnygg.
En blandning mellan Madonna, David Bowie och Ivan i the L-word.




Anknytning

Jag sitter och läser om anknytning och blir än en gång påmind om hur himla viktiga föräldrar är och ännu viktigare är hur de bemöter sitt barn. Såklart finns det supermånga underbara, good-enough föräldrar men varenda dag stöter jag på konsekvenser av mammor och pappor som inte gjort sitt jobb som vuxna.



Var rädd om den lille.


RSS 2.0