Blossom

Nonstopregn sedan lördags förmiddag. Inte nonstop som i godisregn utan deppregn.
Mysigt tänkte jag först. Tända ljus. Göra upp en brasa i öppna spisen. Läsa bok. Madmen. Mysigheten försvann lördag eftermiddag. Kvar är längtan.




The election

Alla ni därute som känner er Sorgsna. Förbannade. Ilskna. Irriterade. Ledsna. Oförstående över valet i söndags - vänd energin och kraften åt rätt håll. Den enda riktningen.

Min Kamp

Nu har jag äntligen börjat med Knausgård. Helt i fel ordning men ändå. Karl-Ove Knausgård har skapat en frisk debatt här i Norge med sina böcker Min Kamp 1, 2, 3, 4, 5 och 6.
En del blad att bläddra igenom med andra ord.
Hans tvångsmässiga förhållande till skrivningen, att skriva 20 sidor om dagen, ger detaljerade och beskrivande berättelser. Spännande läsning om en livlig personlighet.
Finns självklart översatt till swedish.


Gårdagen

Regnet öste ner utanför fönstret. Vräkte ner. Hela dagen. Änglarna grät förtvivlat, kanske av sorg, kanske av lycka. Srang ut i tårarna och tog en morgonlöptur, en lång, med Spanarna i öronen.
Såg på Per Morberg på tv4play och bestämde mig för hemgjorda köttbullar, mos och lingon till lunch. Slappade. Gjorde nytt träningsupplägg för kommande tre månader. På middagen på kvällen lyssnade vi bara på svensk musik trots alla norrmän, drack Irish Coffee och diskuterade val, fjälltoppar och kvotering. 
Melankolisk dag. Bra dag. 


Kol

Igår började jag rita med kol. Det har varit lite av en dröm sen jag såg Leo tecka händer, galma damer och nakna kvinnor i Titanic.
Och så slipper man ta fram färg och penslar, stativ och vatten. Bara jag och min kolpenna.


Food

Jag hade ju tänkt kyckling idag men hur kul låter det när detta finns... 


LaChapelle

Jag har blivit ett fan av fotoböcker. Det är så trevligt att ha framme på bordet.
Bläddrar i LaChapelles Heaven to Hell.
Vilda västern.






Go for it



Jag har ett minne som återkommer med jämna mellanrum. Jag är 16 år och befinner mig i södra Florida på ett forskningscenter för delfiner. Jag ligger i havet och runt mig simmar delfiner. På land står en marinbiolog vars namn jag inte kommer ihåg (men hon ser ut att heta Wendy) och ser på mig. Det är lite kyligt i havet och jag blir stressad när delfinerna närmar sig.

Go for it Helena, ropar Wendy. Go for it. Och jag tar tag och...
Det borde man göra oftare.

Fruits and stuff

Tänker tillbaka på hur livet var när apple och blackberry bara var frukter...

Colours!









Kommunikation

På hemköp på Ringvägen i Stockholm.  
Jag till expediten i kassan: Hej
Expediten till mig (på släpig stockholmska): Vad sa`ru?
Jag: Hej, sa jag.
Expediten (på dryg stockholmska): Jaha.

Stockholm, the model

Stockholm är som en vacker man som vet att han är läcker. Staden är ytlig, hård och skrämmande samtidigt som den liksom bländar och gottar sig i sin egen skönhet. Med all rätt.
Därför blir allt extra spännande.

Hur som, på Globen bjöds det på energi och svett. På Porto Cervo på Timmermansgatan bjöds det på rödvin. På Högalidsgatan bjöds det på surdegsbröd med valnötter. På centralen var slumpen god mot mig och gav mig ett efterlängtat sällskap. På Fotografiska bjöd Annie Leibovitz, Lennart Nilsson och Anders Petersen på snygga foton.



Världens vackraste stad




Stockolm är så satans vackert att jag får ont i ögonen.
Denna söndagen går i träningsvärkets tecken efter intense dag på Globen och på stan igår.

Today autum comes


Jag kände den för en vecka sedan.
Hösten.
Den känns i luften, den är ren och ny. Sommaren gör tappra försök att kväva höstens rena luft med sin värme. Sommaren är en fighter. Hösten är starkare. I alla fall i Trondheim.


RSS 2.0