maggio

I veckan har jag lyssnat mig sönder på Veronica Maggio och ikväll ska jag se bönan live. Ska bara klara av jobb, dansklass och Bill Hicks-filmen först.



Aldrig nöjd.




Revolution

Igår på lunchmötet fick jag denna lilla pryl. En tuschpenna trodde jag, men icke.
Denna sak är nämligen en revolution för mig. Det är en spraypenna med handdesinfektionsmedel!
Fatta! Nu slipper man ta fram en stor flaska och få alldeles för mycket vätska i handen som slutar med att man får kleta in desinfektionsmedel på hela överarmarna eftersom ingen annan vill ha.



I like.


Dokumentärfilmfestival

Idag börjar dokufilmfestivalen här på västkusten. Jag ser framför mig smala personer i randiga tröjor, stora koftor och runda glasögon. Dom sitter i biostolen med dålig hållning och korslagda ben. Dom ser ut som om dom förstår och nickar ibland när något högst intellektuellt sägs på skärmen.
Mitt uppdrag blir att återkomma med bildbevis. 



Ack, så spännande.




Basic yoga

För de som har lust på att börja med yoga men inte riktigt vet hur så finns det exempel på beginners` poses på trening.no. Där finns också en beskrivning på hur man ska utföra dem och varför övningen är bra för din kropp.




Never to late to samadhi.


I know I live today

Tiden är inte oändlig.


Reprise

Igår fick jag se en norsk kvalitetsfilm. Hurra! Det var så naturligt också, som om norska skådespelare och norska språket var gjort för fantastisk film.
Se inte Farsan eller the Prince of Persia i helgen, se Reprise.




Efter rätten

Någonting jag verkligen rekommenderar är att äta efterrätt varje dag. Jag har precis börjat med denna eminenta vana och det är ju jättegott. Varför har det gått så många tisdagar och onsdagar tidigare när jag inte ätit dessert?
Mest har det blivit glass eftersom det är smaskigast på planeten och igår fick jag någon slags bärpaj som tydligen smakade 17:de maj.



Dessert is the new black.


Victorias Secret

En kompis åker strax över Atlanten till NY. Han har i princip tvingat mig att välja ut lite underkläder som han kan köpa. Han vill så gärna gå in i den butiken men känner att det måste finnas en anledning.



Inte mig emot.

Måndag

Jag borde jobba. Jag borde skriva journal och vara viktig och upptagen. Istället sitter jag och tittar ut genom fönstret , mot fjorden, mot bergen. När någon går förbi utanför mitt kontor slänger jag snabbt ner blicken mot mina papper och börjar bläddra frenetiskt och sedan dras ögonen mot fönstret igen. Som en nyfödd bebis som dras mot ljuset.



Finns det vetenskapliga bevis för att dagdrömmeri är mer vanligt förekommande på måndagar?




Gårdagen

Middag och häng är ändå bäst.



Jag minns inte senast jag var uppe till kl fem på morgonen utan att gå hemifrån. Det har nog aldrig hänt förr.


Utelåsta kakor

Igår bakade jag kakor och ställde utanför min grannes dörr för att hon är snäll. Idag när jag kom ut stod burken fortfarande kvar...



Är det för mycket begära att hon ska gå utanför dörren någongång mellan kl 18 en lördagkväll och kl 13 en söndagförmddag?

Känslouttryck

TV:n är på i bakgrunden. Maria Carey sjunger duett tillsammas med en stilig man. Mariah står ute i regnet i sin vita tank top och utstrålar innerliga känslor med hela kroppen. Hon börjer sig fram, håller händerna vid hjärtat, blundar och wailar fram ömma ord. När hon tittar på den stiliga mannen, i studion där dom spelar in, ser hon på honom som om han precis frälst henne. När hon skrattar tittar hon uppåt och tindrar med ögonen och ser lika lycklig ut som en brud på bröllopsdagen.




Nu ska här lagas middag till kvällens gäster. Men först ska jag påbörja en tavla.

Gammal hud

Hela veckan har jag samlat mod. Jag ska nämligen strax iväg på ansiktbehandling och är nervös. Förra gången jag var där sa hon att min hud är 100 år. Sedan började hon gräva min sina skalpeller och stenhårda naglar och jag började såklart grina.



Eftersom dom har vita rockar på sig och därför påminner om läkare fastnar liksom orden lite mer.





Hockeyminnen

Jag fick precis ett meddelande där vedebörande undrade varför jag hejade på Leksand i hockey i 5:an. Jag säg det. Jag försöker minnas, funderar på vilka personer som var betydelsefulla på den tiden, tänker på vad jag var intresserad av, vad jag har för anknytning till Leksand.  Jag aktiverar alla neuron jag kan komma åt men jag får inget svar.



Gult, blått och vitt är ju fint... 


Prinsessmardrömmar

Detta skulle vara ett intressant uppdrag. Om man slapp säga prinsessan istället för du.

Parterapi ska rädda relationen
Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström besökte en mottagning på Östermalm
”Hon såg mycket pressad ut”

 

Kalla somrar?

Jag vaknade en minut innan klockan ringde i morse, jag gick upp och ut i vardagsrummet för att ägna mig åt min nya morgonrutin yoga. Sen borstade jag tänderna, klädde på mig, sminkade mig, gjorde en fläta och tog min mat från kylen och gick. Ute strålade solen och luften kändes krispig. När jag kom till jobbet fick jag höra att jag var så fin idag och strax därefter kom  en kollega in med en påse med choklad och marspin och sade varsågod. Allt var frid och fröjd.
Sedan gjorde jag misstaget, misstaget att gå och hämta kaffe i lunchrummet. Där var tre personer som pratade om flygtrafiken. Dom sa att det är GÖRstor risk för ett nytt vulkanutbrott som kan leda till kalla somrar. Och att flygtrafiken slås ut. Oh my god!
Nu bankar mitt hjärta och lugnet från morgonen känns lika avlägset som Brasilien.



Det är detta som kallas att skena iväg i tanken. Jag vet, men ändå.

Nyheter

Jag tycker det är rätt kul att följa nyheterna med bilder från flygplatser lite här och var. Plan lyfter från Gardemoen, de landar på Arlanda som om det var första gången i världshistorien. Det känns exotiskt.
Nu ska jag slita blicken från TV:n och leta upp trailern till SATC 2.



Så här såg jag inte ut när jag var i öknen förra gången.

Gårdagen

Efter full spinning/core-klass åkte vi ut på landet för middag. Vi körde genom tunnlar, under vattnet, bredvid höga berg och hav  tills vi kom fram till ett fantastiskt hus med magisk utsikt. Där väntade en utsökt middag bestående av lamm och inlagda plommon.






Först fick man titta på middagen...

BJ

Lyckan är total över att GB tagit in Ben & Jerrys Peanut Butter Cookie Dough i sitt sortiment. Jag har alltid överätit mig på den smaken när jag varit i USA för att liksom stå mig till nästa gång. Nu slipper jag det, halleljua!
MEN det finns ett litet krux - dom där små glassarna brukar inte smaka lika gott som när man äter direkt ur ett stort paket. Det är konstigt men jag antar att det hänger ihop alla amerikanska filmer jag sett.



Sa jag att jag älskar glass?


Röda drömmar

Sitter och drömmer mig bort

 
 

Redhead.

2012

Oj, oj, oj. Nu börjar konspirationsteorierna hopa sig i min hjärna igen. När alla sprang och tog spruta mot svininfluensan var jag säker på att vi skulle bli sjuka av vaccinet och så sakteliga utrotas från jorden. Tänk den filmen.
Nu sprutar en vulkan ut aska som slår ut flygtrafiken. Samtidigt kommer det en ny vinter (där jag bor i alla fall) EFTER att alla varit tvunga att byta till sommardäck. Jag ser framför mig hur bilarna kör in i varandra, kollissioner med skrikande däck och olyckor men ingen helikopter som kan flyga mot räddning...

Old school.


One day in april

Idag har jag kört på Lulu Carter style och kladdat med tavlor. Mina jeans har fått ny färg och naglarna som jag målade röda igår har idag fått påhälsning av gul, lila och orange. Men det var det värt!
Denna vanliga dag i april har jag också lärt mig en ny Coldplaylåt på pianot, undrat varför det ska snöa i april, skämts för att jag sög på Geni igår och åkt bil i vanvärs. Nu ska jag sätta mig i bilen igen och åka mot ett bord med mat.   

 



Skapat av drag med underarmarna, skvätt med fingrarna och tog stora drag med penslarna.


Radiomat

När jag gick på universitet fick vi inte ens dricka kaffe på föreläsningarna för att det störde. Alla gjorde det ändå såklart. Nu har denna rebelliska attityden bland studenterna spridit sig till radioprogramledare.
Jag har på radion på morgonen, ibland på dagen och på eftermiddagen. Jag lyssnar på P1, P3, P4 och det är likdant på samtliga kanaler oavsett tid på dygnet. Programledarna äter hela tiden! Dom smaskar liksom medan dom pratar och även om jag tycker det lite hemtrevligt så kvarstår frågan varför dom äter i sändning? Som om dom sparar lunchpausen eller fikat precis till deras program startar.



Det är kanske det som kallas public service.




Gårdagen

Såhär såg det ut på uppfarten igår. Lite hjälp fick jag förstås men nu kan jag faktiskt byta däck själv!
Efteråt vankades det middag och film; Vicky Christina Barcelona. Det är bara Woody Allen som kan göra en film som är lika härlig femte gången man ser den.



 

Dom fina miljöerna och perfekta skådespelarna hjälper såklart till.

äntligen

Man tror ju faktiskt inte att det är sant. Sen 1996 när Gomorron Sverige slutade med sin lördagssändning har jag väntat.
Från och med lördag ska Nyhetsmorgon ska börja kl 08.00 på helgerna istället för 09.00! Hur fantastiskt är inte det?! För tillfället kanske jag inte längtar så oerhört mycket, men de helger jag är hemma hos mamma och pappa kan jag och pappa sitta i köket (innan alla har gått upp) och äta frukost tillsammans med morgon-tv. Precis som förr.



En stor nyhet för den morgonpigga befolkningen.


Happy exercise

Igår kom jag hem lycklig efter att ha kört en proppfull latinklass på träningscentret. Idag var yogan också full.



Satan i gatan vad kul!

Svar på tal

Ok, jag trodde att de flesta sett bilderna under inlägget "illusion" tidigare. Det var ju populärt med sånt där på mellanstadiet. Hur som, första bilden visar både en gammal dam och en ung kvinna och andra bilden en and och en kanin.
Men som sagt, det kan ta lite tid innan man hittar båda.

Hollywood

Skillnad mellan Norge och Sverige:
de norska hollywoodfruarna brunetter, how wierd is that?



Dom woooooo:ar ändå

Madicken

Madicken har alltid varit min stora idol av Lindgren-figurerna. Pippi var lite för overklig, Emils pappa var för dum, Karlsson var allmänt jobbig och besserwissig och Tjorven var jag för lik.
Jag ville ha lika långt hår som Madicken, jag ville bo på junibacken i ett hus som hade flera våningar och ha en granne som kunde spela munspel. Framförallt ville jag ha hennes kläder.



Idag snörade jag på mig snörkängorna och satte rosetten i håret.

Morgonstund

Ok, idag satte det igång. Jag ställde väckarklockan tjugo minuter tidigare än jag egentligen skulle gå upp bara för att yoga. Helt crazy men så hilma skönt det var. Jag drog på mig byxor och en stor tröja och gick ut på balkongen och yogade i morgonsolen. Grannen med hunden undrade vad som stod på men det bjuder jag på.



Nu måste jag höra med min flitigt yogande vän Johan om det verkligen kommer vara värt mindre sömn varje morgon.

Sommardoft

Idag har det doftat sommarregn. Tänk att vatten, jord, värme och lite gräs kan lukta så gott.



Fisk luktar mindre gott.

Illusion

Jag tror att dom flesta sett dessa bilder förr men det är ju så kul. Jag är extremt dålig på att byta perspektiv på det här sättet och när alla sagt "jaha, nu ser jag" har jag tittat, kämpat och försökt förstå. Jag har lagt ifrån mig bilden och tagit upp den igen och hoppats att det ska komma till mig. Och det gör det, fast det ibland tar flera år.  




Think outside the box.


Glans

Antingen är dom för klibbiga, för tjocka, för rinnande, för klistriga eller för lösa. Aldrig sitter de kvar utan fastnar på glas eller i hår.
Jag talar om läppglansen.
En av mina före detta söta kollegor på SATS hade alltid lika rosa och glansiga läppar före som efter ett svettigt träningspass. Jag tänkte först att det måste vara hennes naturliga läppar. Men det var det inte. Det var Lancome.
Man måste inte ha läppglans på träning men sitter glanset kvar lika fint och fast efter en dansklass där man slängt med huvudet, svettats floder och torkat sig i ansiktet så är det ett läpglans för alla tillfällen. 



Igår på festen och idag på träningen har jag provat och det här spelar i en egen liga. Läppglansets Zlatan. 


Close up

När jag och min lillebror var små tittde vi mycket på video. Eftersom jag var störst fick jag bestämma och därför är han uppvuxen med filmer som Clueless, Double, double toil and trouble, Cry baby, Titta han snackar, Mighty ducks och Peter´s friends. Vi satt alltid på golvet framför TVn i källaren där videon fanns.
Vi satt en halv armlängd från TVn. Vi satt med näsan mot skärmen på ett hårt trägolv när den sköna soffan och den stora fåtöljen var två meter bakom oss.



Fyrkantiga ögon.

Danska

Igår var jag och lyssnade på en dansk psykiater. Det han sa var säkert jätteintressant och givande men jag fattade nästan ingenting. Jag satt istället och njöt av det danska språket, så levande och kraftigt. Jag sa inte "hallå, vad betyder det?" eller "nu förstår jag inte" utan jag nickade när dom andra nickade och log när dom andra log. Han skulle prata om psykiatrin och använde ord som kollossal, enorm, magnifik. Dom tar plats dom där danskarna och jag gillar`t.





Snygga är dom också.

Upptäckter

Först såg jag bäcken utanför huset. Sen upptäckte jag det tredje trappsteget på verandan. Därefter gick det upp för mig att grannen har det finaste av alla tak, grästak. Hundskit dök upp lite här och var på cykelvägar och garageuppfarter och jag började känna lukten av brända däck. Igår lyste vitklockorna med sin glans i solen. Dom stod raka och ståtliga och stolta som om dom visste att jag väntat på dom.
Våren har kommit till mittnorge.



Jag vet att det vårens ankomst är uttjatad i och med facebooks entre i våra liv. Jag vet, men ändå.

Nina Hemmingsson

När jag är hos fina Selma i Malmö bläddrar jag alltid i hennes Nina Hemmingsson album. Jag köper aldrig det där albumet själv för jag vill att de härliga stunderna framför illustrationerna ska vara hänvisade till Selmas balkong i Malmö. Ett tecken på att det är alldeles för längesen jag var i Malmö är att jag börjat leta efter och läsa Hemmingsson på nätet.





Sjukt kul.


3D

Snart ska jag äntligen få se Alice i underlandet. Jag har inga höga förväntningar och tycker att historien är lite väl psykotisk men så vackra dom är. Eftersom jag inte kommer att få se den i 3D intalar jag mig att 3D stjäl uppmärksamhet från historien och gör filmen sämre. Den här gången längtar jag faktiskt inte mest till Johnny Depp utan Mia Wasikowska utan som spelar Alice och som också gjorde sköra Sophie i bästa serien In Treatment.



På tal om 3D kommer mumintrollen snart att visas i 3D på en bio nära dig och du kommer nästan att kunna rycka i lilla My´s tofs.



 


Analys Schulman

Annika lantz är på semester och jag får istället lyssna på Alex Schulman och han mor som diksuterar varför man häller upp en ny stänkare fast man bara skulle ta en liten efter maten eller varför man struntar i den vita veckan bara för att man är rädd att bryta den. Jag funderar mest på att jag nu förstår varför Alexs startade 1000 apor. Han var helt enkelt tvungen att överdriva och skrika ut sin humor och pröva den på alla andra för hans mamma verkar inte alls tycka om eller förstå den.



När han förstått att hans mamma var representativ för största delen av Sveriges befolkning lugnade han sig och nu är han ju riktigt kul.


Survival of the fittest

Igår på kvällspromenaden gick vi genom en park full av ekorrar, änder, svanar och massa andra fåglar. Vi stannade och tittde på en tjejand och två killänder och pratade om att killanden är snyggare för att han ska dra till sig honor men att han också för oss människor är finare. 
Plötsligt blir den ena hannen (som är finast av alla och bestämt sig för att vinna honan) sur på den andra och jagar iväg honom. Den bortjagade kommer genast tillbaks och dom börjar ett vilt slagsmål. Dom nyps och bits och försöker strypa varandra genom att bitas hårt på halsen. Dom tar tag i varandras näbbar och försöker få ner den andra under ytan och dränka honom. Dom håller varandra under vattnet i vad som käns som minuter.
Jag står vid dammkanten och är mest livädd av alla.
Den starkaste hannen (han som paxat honan från början) vinner fighten. Honan, som tröttnat och dragit sig undan, simmar lugnt en bit ut. Vinnaren selgar upp till henne och säger att dom ska dra därifrån för rätt som det är flyger dom iväg. Hack i häl kommer den andra hannen som inte gett upp hoppet trots att han höll på att stryka med på kuppen.



Det är kärlek.

American pancakes

Jag har en dille på amerikanska pannkakor och äter det i alla länder jag kommer till. Jag har varit med om några riktiga höjdare på Pastis i New York men vid frukosten på The Breakfast Club i Soho igår slutade min jakt efter pannkaksperfektion. Fyra perfekt stekta, lagom stora, fluffiga pannkakor med tillbehör i form av maple syrup och vaniljcreme accompanjerade av vackert skurna jordgubbar, stora blåbär och söta björnbär.


I övrigt är The Breakfast Club en vild chansning.
Och en film. 

Pomodoro

Något av det bästa med storstäder är att man kan vara i hela världen samtidigt. Spanien på lunch, USA på eftermiddagen och Indien till middag. Igår var lunchen mexikansk och kvällen gick återgien i italiensk anda med världens längsta middag med rödvin och drinkar på bästa Pomodoro. 
I övrigt har dagarna bestått av letande efter vårskor, klippning, Milkbar, bio, burpees i parken.


  
 

Proppat med folk, liveband och människor från alla möjliga länder.


Flygmöte

På planet satt jag bakom tre herrar, en amerikan och två norrmän. Amerikanen beställde "rum and coke" men det hade inte flygvärdinnan så han bestämde sig för "vodka and coke". När han tog fram sina pund och skulle betala uppplyste flygvärdinnan honom om att hon inte hade någon växel och att han var tuvngen att betala med kort. Amerikanen tyckte det var "bullshit man" och ville lämna tillbaka sina drycker. Det fick han. Något minut senare sa en av norrmännen "kan eg få den der colan?". Han fick colan och spriten och satte på amerikanens bord, sade "varsågod!" och betalade med jämna norska pengar.
Efter det var dom bästisar och tjattrade på resten av resan.



Fint.

So far so good

Påsk i England har bidragit med följande so far: jogging i St James Park och vårchock i form av miljoner blommor, nya klänningar, bemästrande av ny ställning i yoga, organisk frukost, sömnlöshet på grund av polisbilar och vakna grannar, secondhand-fynd, karibisk middag och span efter potentiell ny hund.
Igår svängde jag mig dessutom med ord som "brilliant", "splendid" och "superb".







Vad händer egentligen med personligheten när man talar ett annat språk?


RSS 2.0