Inception

Hjärnan har varit på lågvarv tills igår när vi såg Inception. Vilka frågor jag än hade om filmen så svarade regissören på dem i sitt genomtänkta manus. Drömmar, undermedvetet, sammanblandningar, medvetandenivåer, LEO. Kanske drömmer vi just nu eftersom vi inte kommer ihåg hur det började. Jag har i alla fall ingen tyngd i fickan som säger att jag inte drömmer, förutom plånboken.



Annars handlar dagarna mest om vad det ska bli till middag, äta inne eller ute. Grilla, kräftor, ostar, fisk, pizza, alla ska med. Vädret styr aktiviteterna utom filmkvällarna som blivit regelbundna. Det är sommar i Sverige igen. 

Bara för mycket

Ibland blir det bara för mycket för mig, ibland blir det bara helt fel. 
Skulle varit någonting på en helt annan plats, skulle varit någon helt annanstans.
Ett rymdskepp, en båt, en taxi eller tåg, vad som helst bra bort härifrån.
Ibland blir det bara för mycket för mig, ibland blir det bara helt fel.


Sommarmorgon

Det är sommarmorgon och ute regnar det. Huset är än så länge tyst, endast tomten är vaken. Efter jobb och yoga sitter jag med tre vattenmelonskivor i min hand framför nyhetsmorgon på TV4. Av en lång, gänglig tjej i skinnshorts och stort hår får jag veta att höstens trender är päls, fårskinnsjacka, beige och sammet. Sedan bryter de av för ett inslag med livshotande homosexuella män. 





För övrigt går sommaren mot sina mål.


Holiday

Ikväll börjar den.
Mål för semestern utan inbordes ordning:
1. bada minst en gång om dagen
2. äta jordgubbar och glass varje dag
3. stå på huvudet
4. dricka vin
5. våga paddla kajak även om det är lite vågor på vattnet
6. dansa salsa minst två kvällar
7. inte få psykbryt på fjället och riva ner tältet
8. fly landet om vädret inte håller
9. laga en lyckad fisksoppa



Rörigt

Vissa dagar påverkas jag av andra människor alldeles för starkt. Jag klarar inte av att sortera vad jag tänker, vad jag vill, hur jag känner,  vad är mitt, vad är ditt, vem är du...
Nu blev det abstrakt men ibland är livet abstrakt. Bla bla bla...


Längtar efter min mattebok där dom rätta svaren (som jag alltid tjuvkollade på) finns på sista sidorna. Hur dumt är inte det då, att ha svaren i boken?? 


Waterbelt

Jag vill egentligen ha en ny jeansjacka till semestern men efter helgens vätskebrist på fjället tog shoppingrundan igår en helt ny vändning.


På lördag kommer jag vara vansinnigt tacksam över att det är denna jag har runt midjan och inte en liten jacka.

Gaaah!

Huvudet värker, Kroppen värker. Någon säger något som jag inte hänger med på, irriterad. Jag vill ställa mig upp och skrika, eller bara vända tallriken uppochner vid matbordet som jag gjorde när jag var liten.
Det är på grund av dessa dagar som Gud skapade morgondagen.

I carried a watermelon

Om det finns någon vattenmelonätartävling är jag beredd att ställa upp nu. Sommaren brukar vara min tid för vattenmelon och räkor men nu har det gått överstyr. I lördags köpte jag en 5 kilos, igår bar jag hem en 6 kilos igen. Vattenmelon till frukost, som tillbehör till lunchsalladen, till mellanmål, efter middagen. Det passar ta mig tusan till allt!



Mot kylen!


Gårdagen

Igår skulle jag alltså upp på det fjäll som jag fruktat mest. Jag vet inte varför men det verkar elakt, ser alltid mörkt ut, är högt och snön envisas med att ligga kvar utan att påverkas av solens varma strålar. Det kändes som om jag skulle möta Akakabuto (ni som sett japanska Silver Fans vet precis).



Det blev fantastiskt men nästa gång måste vatten tas med...

An education

Igår satt jag still en hel film igen! Det var ett tag sen sist...
"An Education" var det om fångade mig. Brittisk elegans. I stil med "A single man" där dom också tycker om att ligga i den här positionen.



Söndag. Tallriken med amerikanska pannkakor är uppäten, nu blir det fjället.


Tälta på gården?

Nu börjar jag förbereda mig för semestern. Läser jag artiklar om hur man varvar ner? Letar jag recept efter lataste sommarsalladen? 100 crunches om dagen? Inte direkt.

Jag köper underställ, går på fjälltur idag fjälltur imorgon, åker färja och sover med fönstret öppet. Allt för att på bästa möjliga sätt förbereda mig för en vecka i tält i den vackraste norska fjorden. Kanske ska slå upp tältet på gården och ha en testnatt...


Regn, moln, duggreng, moln, 1 sekund sol

I flera veckor har jag hållt mig. Jag har inte klagat (så mycket i alla fall). Jag har funnit mig i att vissa saker inte går att förändra. Det är inte rättvist här på jorden.
Men nu spricker jag, jag blir TOKG!!
Det här satans vädret gör mig galen, deppig, frustrerad, arg, trött, eländig, TOKIG.


Why God, why?


Huvudstående

Gårdagskvällen ägnade jag åt min nya utmaning, att stå på huvudet. Alltså inte sådär bara ställa sig på huvudet utan jag menar verkligen stå-på-huvudet länge.
Det gick inte speciellt bra, men energi tog det för nog för det enda jag tänker på just nu är något i stil med detta.



Frukosten är bäst på pärlan Princi i London.


The opposite way

Idag på lunchen berättade överläkarpsykiatern på mitt jobb att hennes naturliga tillstånd är semester och sedan jobbar hon lite emellanåt. Hon lever genom meditation, reser, och finner sig själv.
Andra kollegor frågade: men vad gör du av tiden? är du engagerad i någon organisation? blir det inte tråkigt? Hon svarade att hon gör det som är meningen att hon ska göra och pengar till mat och annat som hon verkligen har lust till löser sig på ett eller annat sätt.
Fåglarna, himlen och liljorna på marken funderar inte på det.

Jag älskar att höra om sådana tankar och sätt att leva på. Men mest tycker jag nog om att se att det provocerar andra.


Mia o Klara

När jag var i Sverige förra gången köpte jag med mig Mia & Klara säsong 1 och 2. Som vanligt så tittade jag på det alldeles för snabbt och nu har jag sett alla avsnitt. Önskar ibland att det gick att hålla sig och dra ut på det goda lite mer.
Men ack, vilken kul tid det var!

 






Telephone

Funderar på ny tele. Vill inte ha en iphone även fast ALLA jag känner som har en inte förstår hur de levde innan iphonen. Jag tror det samma upplevelse för dem som när jag upptäckte Annika Lantz radioprogram på sommarjobbet en regnig sommar 2006.
Anyway, Ericsons Xperia eller Nokias E72:a, that is the question.

Helgen

Vin på Oslos finaste terass, Aker Brygge, köp av jeansshorts (efter ett jäkla springande), 30årsgalej hos Trut, linguini med kungsräkor på Boletini kl 01.45 på natten och sol och bad på Huk.




En skaldjurpasta efter natt på stan rekommendreas varmt, aldrig mer fransk hotdog.


Gårdagen

Fick sms igår om att möta upp till grill och lek. I min fantasi betyder det en gräsmatta med engångsgrill och boll så jag packade ner handduk, bok, några grillkorvar och vattenmelon och åkte iväg. Efter konstig vägbeskrivning hamnar jag mitt i en lantidyll med uppdukat långbord och mat för tusen! Grill, kubb, bad, frisbee, glass med jordnötter och nonstop. Så härlig en dag kan bli.





Jag trivs bäst i öppna landskap.


Helgtrip

Nu har jag precis bokat en flygbiljett till Oslo till imorgon. Grunden till det är att jag sett på värdret att det är där solen kommer att vara. Lite stört kan jag själv tycka men kommer inte sommaren till mig får jag åka till den!
Dessutom ska det bli fantastiskt att se C och K (och den stora härliga terassen)!




Tidningar, böcker och bad.


P1 sommar

Jag älskar den här tiden på året! För att det är sommar? För att jag för äta obegränsat med sill och potatis? För att jag får vara barfota dygnet runt UTAN ATT NÅGON tittar snett? För att huden blir brunare och håret ljusare?
Nä, för att det är Sommar i P1!
Jag lyssnar varje dag på alla sommarpratare utan undantag. Vissa faller jag för, andra lider jag mig igenom. Bäst hittills i år har Eva Dahlgren varit (såklart) från 27/6. Lyssna på det!
För övrigt återkommer jag och kommer med all säkerhet omvärdera mitt beslut när jag lyssnar på Per Morberg.



Vår bästa tid är nu.


RSS 2.0