Chamme

Hemma från Chamonix. Herregud vad mitt humör har varit upp och ner men det kanske inte är så konsigt med tanke på att jag kämpat för mitt liv, blivit av med liftkort och kamera och fått det tillbaks, kört puder och solat, träffat massa nytt folk, bulkat kolhydrater och hatat och älskat vår guide. Sammanfattat var det en av dom bästa semestrarna!




Nu byter jag baguetter, ostar, desserter, pjäxor, pister och platta fall mot att tandläkarbesök, löping och räkningsbetalande en vecka innan nya äventyr.


Efter bikram

Uppdatering från Bikram. Nu fattar jag grejen med varför det ska vara så varmt. Man får yoga och ansiktsbehandling i ett. Huden öppnades upp tror jag för idag vaknade jag med flottigt ansikte och spåren från kudden var extra tydliga, som om dom fastnat på huden.
En gång var jag på ansiktsbehandling på Kungsgatan i Göteborg. Den bosniska kvinnan som tog han om mig var ärlig och hård. "Du är 25, ditt hud är som 100". Jaha, sa jag och gick hem och skyllde på mamma.

Nehe hörrni, det är fredag...



... och imorgon åker jag från våren till vintern i Frankriköööö.

Taxi

I helgen skällade jag ut en taxichaufför för att han körde en omväg hem och försökte luras. Idag satte jag mig med viss tvekan i en taxi igen. Jag frågade när han kört en stund om han tog kort, det gjorde han inte. Jag plockade upp mina mynt ur fickan, 5 pund. När taxametern stod på 4,80 bad jag honom stanna och sa att pengarna nu är slut.
- It´s alright darling, I´ll gladly drive you to the door.
- Ehh, well, ehh... Vad försöker han nu, tänker han kidnappa mig? Vad fan ska jag svara?
- Don´t look so surprised, it´s only money right?
- Ehh, yeah, of course, it´s only money.
Så körde han mig till dörren och jag grävde i jackfickan efter alla mina mynt och räckte över med löftet att jag ska göra något snällt för en annan person idag.



Today

Idag har jag tvättat, besökt Le Pain Quotidien, varit på bikram yoga och kollat på Mästerkockarna.
Bikram yoga alltså, det var, hrmm... speciellt. Yoga i 41 graders värme med människor i kalsonger och trosor som svettades och andades högt och långsamt. Jag föreställde mig att vi var på en grekisk ö allesamman mitt under högsommaren och att vi var förbjudna att bada på grund av otäcka maneter. Det kändes bättre så.
Yogan var jobbig och plågsam och nu är jag jättetrött. Ändå kommer jag göra det igen, hellre varm än kall.



Nu ska vi ut på middag på Polpetto. Brancherad oxkind och vit polenta.


Weekend

Jag är i London och går på samma restauranger och caféer som vanligt. Det gör jag för att jag hittat dom bästa.
Vi har ätit bakelse, blivit blåsta av taxichaufförer, sett våren och gröna gräsmattor, druckit bellini ute i solen och jag frös in till skelettet, varit på typ cirkus, bråkat, ätit pannkakor på frukostklubben två gånger, cyklat, hittat en ny oas i Hampstead som jag återkommer till en lördag snart igen, firat födelsedagsbarn med pizza och tårta och vin på det bästa - Pomodoro.







Nu ska jag på contemporary yoga - vad det nu är.
http://helenasvardagspsykologi.blogg.se/2010/august/liten-guide.html

Stripes


Jag vill ha med dom randiga långkallingarna till Alperna.

.


Stories

Igår hörde jag en så konstig och speciell historia på jobbet att jag inte visste om jag skulle skratta eller gömma mig under bordet och lipa. Jag pendlade mellan att vara den hänsynslösa, skrattande psykologen i Hipp Hipp och att få ont i magen av sorg.



Idag är min första dag på semestern och jag längtar redan till jobbet. Sickt.


RSS 2.0