Annie Leibovitz



Ändå sen i somras (när jag av en entusiatisk sommarsyster fick veta att den äger rum) har jag längtat efter Annie Leibovitz utställning. I helgen ska jag äntligen få se den.
Annie Leibovitz fick stora protester när hennes bild av Demi Moores höggravida mage prydde omslaget på Vanity Fair 1991. Efter det har hennes karriär gått uppåt framåt. Hon har inte bara fotat snygga kändisar utan fanns också på plats i Saravejo under kriget.
Utan att ha sett den än rekommenderar jag hennes utställning på fotografiska i Stockholm. Slutdatum 19de september.




Time is now



Livet stoppar inte. Tiden stoppar inte. Ibland känns det så men det är en illussion.
Jag blir upprymd och rädd på samma gång. Mest rädd. Rädd för att det som varit aldrig kommer åter.
Rädd för att mina minnen bleknar.

Home

Home is where the heart is.



Ensemble

En neurotisk bekymrare möter två grubblare på stationen. Tillsammans bildar dom en hel kedja. I kedjan möter dom på situationer. Den bekymrade har redan förberett sig på situationen och gjort dom startklara. Grubblarna analyserar den efteråt.
Tillsammans. Utgör dom ett perfekt team.



Tillsammans är man mindre ensam.

Coffecraving

I morse vaknade jag med en enormt stark kaffedoft i näsan. Jag såg upp, inget kaffe i närheten. Jag gick ut i köket, inget kaffe kokat. Jag öppnade ytterdörren men möttes endast av en höstlukt så jag stängde genast.
Jag förstår nu att jag inbillat mig doften. Nu suger kroppen åt sig kaffet som ryker ur min kopp med samma intensitet som mina blommor gör varje gång jag behagar vattna dom.


 


Helgen


Helgen har varit som en sån helg man bara läser om. Trött men glad

'







Ibland slår det bara helt rätt.

Nattbad



Jag tänker sluta på topp. I lördags natt tog jag årets bästa bad och därmed är det stopp. Jag vet inte om det var vinet men jag var frigjord och spontan. Badade fast jag inte hade badkläder, blötte håret fast jag hade nyfönat och nyslingat, somnade med vått hår så kudden blev saltig. Vaknade med en trasslig boll mitt på huvudet.  


Love

A weekend of love coming up.





En dagens

Dagens grej: att ställa bilen och gå
Dagens outfit:rosa och röd på jobbet, orange på middagen
Dagens middag: tikka masala, glass med blåbär
Dagens sport: kort och hårt
Dagens krämpa: lock för öronen
Dagens dryck: mineralvatten
Dagens shopping: massor med frukt på 10kronorsfruktmarknaden
Dagens minus: posten
Dagens låt: make your own kind of music med cass elliott
Dagens ord: frihet


Play

Igår startade min yogaklass upp för den här hösten.
Jag njuter i smyg av dom timmarna, planerar dom noga fast jag vill att det ska se spontant och lekfullt ut. Jag är inne i min värld, i min kropp och i min andning och rytm. Samtidigt ett med mina deltagare. Ett med mig själv. Ett med gruppen. Ett med något slags kosmos.






Gynning



Känner jag henne? Det känns så. Hon och hennes nya kille toppar dagens media. Hon tror att det är ödet, att det betyder att de är menade för varandra. Han påpekar småsaker, säger att hon är en glasoman. Hon ser sig själv genom honom. Hon förändras i samma andetag som sin kärlek. Hon blir en Gynning 2.0. En förbättrad version. Hon är kär i honom. Hon var kär i dom förra också, det var ödet med dom. Ändå är det annorlunda nu tycker hon.



Kanske. Hon vet inte. Jag vet inte. Men hon älskar att tro.

Mormors vind

Jag var mycket uppe på min mormors vind när jag var liten. Där fanns videon och där fanns massor med kasettband med alla melodifestivaler inspelade från jag-vet-inte-när till mitten på 80talet.
På vinden fanns snurrtelefonen.
Lat som jag var orkade jag aldrig gå ner och ifrån videon när jag skulle ringa till mamma eller min bästis Annie (alltid dom två) och var alltså fast vid den förbaskade snurrtelefonen. På fjärde siffran snurrade man fel och var tvungen att börja om från början, det var slitsamt.



Nu saknar jag den.

Pippa Lee

Då var det dags för filmtips igen.
I helgen fick jag en inblick i Pippa Lees hemliga liv. Läste boken strax före semestern så handlingen var klar, men jag tillhör dem som tycker bättre om att se filmen än att läsa boken. Jag vågar inte avslöja för mycket (superjobbigt att man råkar läsa något som man sedan tänkt se) mer än att ett händelserikt liv ger en spännande film.



Robin Wright penn är lika snygg 2010 som när hon var "Jenny" 1994.

Liten London-guide

Jag har tjatat en del om London här. Låt mig klargöra att jag aldrig bott i London men när jag är där beter jag mig som en äkta medborgare. Det finns ju miljaders guider över London och de flesta känner till röda dubbeldäckare, Madame Tussaud`s, Hyde Park och Themsen. Här kommer en liten guide till mitt London, det som blivit mina favoriter.

Shopping
Notting Hill Street Market
Ta t-banan till Notting Hill en fredagmorgon och gå hela Portobello Road fram. Stoppa på vägen och köp med frukter, bröd, fyllda oliver. Längst fram på gatan börjar själva klädmarknaden med secondhand-fynd, smycken, tidningar och böcker. På fredagarna är det snyggast och fynden blir bäst. Öppet fredag-söndag.



Nike town,
Oxford Cirkus
Ett himmelrike för Nikefrälsta. Det finns allt för din träning, vare sig du dansar, löper, spelar fotboll, yogar eller hänger vid basketkorgen. I maj (tror jag) har de sin stora rea.

Betsy Johnson
, 29 Floral Street, Covent garden.
Du kanske inte kan köpa något varenda gång du är här, eller aldrig, beroende på hur tung din plånbok är. Men Betsy Johnson har en så grym fantasi att hennes butik är smaskigare än en godisaffär.



Rokit
, 42 Shelton Street, Covent garden.
Vintage.

Habitat, 196-199 Tottenham Court Road.
Snygg inredning i stor butik.

Bokaffärer i SOHO.
Gå in och ta dig en smygtitt i alla fotobäcker som finns att tillgå i dessa små butiker mitt i gaycenter av London. Låt dig inte skrämmas av skylten utanför som säger "licensed sex shop", den är i källaren.



Fika
Hummingbird bakery
, Portobello Road i Notting Hill eller Wardour Street i SOHO.
Cupcake-heaven. Var beredd på att det kan ta tid att välja sort eftersom alla är så himla vackra. Köp helst med små muffinsar härifrån och sitt ute och njut. Dom är ordentligt söta så mini - varianten kan vara nog.

Princi
, 135 Wardour Street, SOHO.
Princi, åh Princi. Alla som går förbi går in. Stället fullkomligen sprudlar av medelhavsvärme. Här finns gott kaffe, bakelser, pizza, sallader, magnifika bröd och andra små italienska härligheter. Alla som jobbar bakom disken är italienare och efter att ha provat mig igenom det mesta kan jag säga att allt smakar magiskt.



Milkbar, 3-5 Bateman Street, SOHO.
På Milkbar får du Londons bästa kaffe. Fina maskiner, smakrikt kaffe. Prick över i är deras dörrplingare som är i det kreativaste laget.

Bar Italia, 22 Frith Street, SOHO.
En dygnetrunt öppen kaffebar där kön är som längst kl fem på morgonen. Nattfolket blandas med morgonlärkorna. En bit av Palermo i London.



Frukost/lunch
Breakfast Club
, 33 D'Arblay Street, SOHO eller vid Hoxton Square.
Här sitter man vid långa träbord som funnits med i åratal på stolar i olika färger och former och äter brunch. Hit kommer trötta människor som varit uppe alldeldes för länge dagen innan och äter pannkakor med lönnsirap och omelett med vitabönor. 



The Diner, 18 ganton Street, SOHO (eller någon av de andra fyra restaurangerna).
We no speak americano sjunger man inte här inne, särskilt inte tillsammans med sin all american breakfast. Btw, detta stället är inte bara till för frukost utan en dessert en sen natt är också på sin plats.



Princi, 135 Wardour Street, SOHO.
Say no more!

Tom`s, 226 Westbourne Grove, Notting Hill.
Tom`s i lovely Notting Hill upptäckte jag nyligen. En liten kitchig restaurang och butik i ett. Här finns en pittoresk liten innegård, franska servitörer och ballonger och ibland London snyggaste kille.




Middag
Mela
, 152-156 Shaftesbury Avenue.
Rekommenderas av Michelin och är en riktigt god indier där såsen är len och där rätterna faktiskt inte ser likadana ut.

Busaba, 106-110 Wardour Street, SOHO.
Här finns ingen möjlighet att boka bord och kön ringlar sig lång ut på gatan. Ta en titt i menyn under tiden och snart är du inne. Här sitter kända som okända vid samma bord  och det är alltså oundvikligt att snegla på varandra. Maten är liksom krispig och snabbt går det.

Pomodoro,
51 Beauchamp Place, Knightsbridge.
FAVORIT! Gå in på Pomodoro och du vill aldrig gå ut. Stället är trångt som i en sardinburk men här slösas med skratt, musik, levande ljus och rödvin. Delikatesser i form av ostar och salamis till förrätt, en ostig pizza på det och citronsorbet till efterrätt och din mage ger sig av ett glädjetjut större än Ronjas vårskrik. Tänk på vilken kändis som helst och han/hon har varit här, ägaren är nämligen kändiskåt.



Hamburgare på Brick Lane, Shoreditch.
Häng med det coolaste crowdet just nu. Dom samlas nämligen runt Brick Lane på helgen. Öl på gatan samtidigt som man spanar in senaste Londontrenderna. Maten är ingen gourmetmåltid men folket och själva settingen höjer nivån.



Biograf
Prince Charles Cinema
, 7 Leicester Place (bakom Leicester Square).
Finns det filmer du vill se men aldrig sett och som du inte har lust att se på dvd hemma i soffan? Då visas de garanterat här. Gamla godingar varvas med ett par månader gamla Hollywoodproduktioner. Eftersom filmerna inte är purfärska är också biljettpriset subventionerat.

Museer
National Portrait gallery
, St Martin's Place.
På galleriet, ett stenkast från Trafalgar Square kan du se roliga, insprerande och inte alls pretantiösa utställningar.

Tate Modern, Bankside.
Ja, det är ju Tate Modern... Modern konst i mycket påkostade hallar.

Freud museum, 20 Maresfield Gardens.
Det säger ju sig självt att man kanske ska vara lite intresserad av den gamle psykoanalytikern innan man sätter foten i hans hus i Hampstead Heat i London. Æven om man inte bryr sig så värst mycket kan det vara trevligt att spendera en timme i en grön bakgård mitt i London.



Parker
St. James` Park
St. Jame`s på våren är ett måste. Köp med lite gotterier från Whole Foods (se nedan), gå ner mot St. Jame`s och slå dig ner på en plats nära alla vackra blommor. När du är mätt, vandra runt och se ankor fajtas och ekorrar leta mat innan du går förbi parlamentet och vidare mig Big Ben. En joggingtur i parken är inte heller fy skam.



Regents Park
Stort och lyxigt.

Kensington Garden
Ta en titt på Peter Pan som står staty.  

Mat
Whole foods
, 69-75 Brewer Street.
Till Whole Foods kommer man tillbaka. Där finns garanterat mat du aldrig förr sett eller hört talas om. Var dock beredd på att lägga en timme här eftersom du kommer att fastna vid varenda hylla, lukta på varenda ost och förundras över hur rakt och snyggt allt är uppställt. Det är organiskt, det är nyttigt och det är färskt.

Dans
Pineapple dancestudios
, Langley Street.
På pineapple går man in, väljer dans eller yogaklass och går till sin sal. Vägen dit kantas av andra studios fyllda med blod, svett, och tårar, rörliga människor, strikta ballerinor, streetkids, magtröjor och trikåer. Väl inne i din sal betalar du en summa till dansläraren och är med på en klass där ingen lämnas oberörd. Det är hårt jobb och det är ljuvligt.




I dream my life away

Drömmar. Alla dessa drömmar. En klok person sa till mig en gång att om du har en dröm som återkommer så måste du
uppfylla den. 

Det är din skyldighet mot sig själv. Drömmen om Italien gror inom mig och börjar form.
En cirkel.


Men drömmen om Danmark då,



New York och Paris.

Ibland vill jag så mycket att jag får andnöd.

 


Jane Ryan

Förra veckan när jag var ute och strosade i Notting Hill råkade jag gå förbi en tjej som satt och ritade i världens fart. Alltså, det gick så snabbt att jag knappt hann se, och på den korta tiden skapade hon apsnygga fashion illustrations. Jag kan inte förstå hur hon hann tänka ut nya klädidèer på de sekunderna hon ritade. Hursom, jag fick reda på att hennes namn är Jane Ryan och att hon bland annat skapat för Matthew Williamsson och arbetat för Vouge.





Ångrar såklart att jag inte köpte en illustration.  

Det är över nu

Allting tar slut sa Knut. Så även semestern. Den första semestern i mitt liv. När pappa var lika gammal hade han haft semester 13 gånger...
Jag hade ju ett par mål uppsatta för min ledighet och man kan väl säga att det gått med den listan som med mitt liv i övrigt. Det vill säga, lite halvdant. Det som är kul, spännande och som jag kan har jag gjort mer än en gång om dagen, och det som är svårt eller krångligt har jag skjutit upp.








Words don`t come easy

Jag kan bli så äcklad av mina egna ord. Ni vet när man säger saker som låter så jävla pretto att man inte kan fatta att orden kommer från ens egen mun. Jag hör  bokstäverna formas till små avskyvärda ord som flyger ur min mun och jag tänker att det måste vara en jobbig person som säger detta, innan jag kommer på att det är jag själv. Då kopplar jag på mina försvarsmekanismer och tänker att det är den andra personen som får mig att säga dessa prettomeningar. Han gör mig till en tråkig, ospontan person. Eller så är han själv så tråkig att jag omedvetet inte tänker besvära mig med att slösa min charm på honom.



Nu äcklas jag av mina egna ord igen så nu slutar jag.


The break-up

Häromkvällen satt vi på en restaurang i centrala London. Vid bordet bredvid (det var en sån där liten pittoresk restaurang där borden är så extremt nära varandra att man inte kan låta bli att tjuvlyssna) satt en kille och en tjej i 25+års åldern. Dom fick in en hel kokt kronärtskocka till förrätt och skrattade, pratade med servitrisen och åt av varandras mat. Mitt in i huvudrätten börjar tjejen storgråta, mascaran rinner med tårarna och allt blir svart. Jag och mitt sällskap börjar spekulera i vad som hänt och förstår att killen gjort slut mitt i huvudrätten. Tjejen ställer sig upp (men kastar inte drinken i ansiktet på honom), går på toaletten, torkar tårarna och kommer tillbaka till bordet och ÄTER AV HANS MAT! Jag hoppas innerligt att hon bara försökte äta sig så mätt som möjligt och låta honom bjuda på middagen.

Det är märkligt hur allting kan förändras på några sekunder. Hon såg så glad ut och en ögonblinkning senare raserades hennes kväll och kanske till och med hennes tro om hur framtiden ska se ut. Av en annan persons ord.

Vintage

Ja, jag vet att det är tröttsamt med sidor på nätet där tjejer lägger ut bilder på sina kläder och outfits. Det är så mycket man vet, tycker illa om, tycker ingenting om, föraktar... men som man gör ändå.
Jag är så sinnessjukt glad över mina vintagefynd som jag gjorde igår. Det är ju nästan inte klokt, en Bruce Oldfield kappa i finaste kvalitet och ett Chanelhalsband. Det händer nog bara en gång.




Man kan dessutom rättfärdiga sitt dåliga samvete över att man handlar kläder med att 2hand är miljövänligt, så det så.


Hallo hallo baby, you called? I can´t hear a thing

Efter 6 år med min Razor har jag nu köpt en ny mobil. En försäljare som kunde sitt jobb gav mig E71:an, som nästan är för tjusig för sitt eget bästa. Screw you Iphone4.



Efter frukost på Englands bästa bageri, National Portrait Gallery, missnöje på Fred Perry, ashtangayoga, brasilian zouk och indisk middag packar jag ihop för idag.
Dagens slutsats: efter ett antal empiriska stuider av olika årstider i London har jag nu konstaterat att det är vackrast här på våren.




Född på nytt

Ibland räcker det att sätta sig i bilen och köra 10 minuter hemifrån för att bli så inspirerad att det känns som man nyss föddes. Det hände i förmiddags på en guidad gallerirunda hos en pratglad kvinna i röda lackträskor. Man behöver inte upprepa sig eller vara kvar där man är för att det alltid varit så, det går att göra så mycket i livet i så många år. Det är ju såklart inget nytt men man behöver påminnas lite ibland. Typ som att man behöver bli förkyld då och då för att inse hur gött det är att vara frisk.



Byt spår, gör något nytt, använd fantasin!

Scars

Jag hasar från klipporna ner i vattnet. På vägen ner rispas mina bikinitrosor och blir noppriga av stenarna. Jag gör kullerbyttor i vattnet, tittar på krabbor på avstånd och dyker som en säl. När jag ska kravla mig upp på klipporna igen är det halt och jag skrapar upp knäna och får sår på handleden. Jag tänker att det kommer att bli sårskorpor och fula ärr på mina bruna semesterben. Ändå kravlar jag, kryper och skrapar mot klipporna och tycker om känslan av att bli lite förstörd och märkt.  


RSS 2.0